Voedingsproblemen

Voeding heeft als doel het lichaam te voeden. Het is een primaire levensbehoefte. Om lichamelijke en geestelijke prestaties te kunnen leveren, te groeien of om ziektes te voorkomen hebben we voedingsstoffen en energie nodig. Een mens is een verzameling van cellen. Die cellen hebben voeding nodig. U geeft die cellen te eten en zo wordt u dus letterlijk wat u eet. Als u die wetenschap hebt, wat zou u uw cellen dan te eten geven?
Het is logisch dat dit gezonde voedingsstoffen moeten zijn, zo zuiver mogelijk. In een auto doen we ook geen vervuilde benzine, dan ontstaan op den duur gebreken. Water drinken is ook essentieel. Probeer per dag in elk geval minimaal twee liter water te drinken. Dit bevordert de doorstroom en ruimt de afvalstoffen uit uw lichaam op.

  • Herken de producten die u eet. Aan koek is niet te herkennen welke voedingsstoffen erin zitten, maar een appel of wortels herkennen we wel als natuurproduct.
  • Eet zo biologisch mogelijk! Uit onderzoek blijkt dat biologische voeding meer vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels bevat en juist minder gifstoffen dan gangbare landbouw.
  • Eet seizoensproducten. De natuur geeft aan groenten en fruit mee wat u op dat moment nodig heeft en hier hoeft u niets voor te doen. Het wordt dichtbij ons geoogst. Vermijd E-nummers of toevoegingen. Dit zijn stoffen die voedingsmiddelen verbeteren. Voorbeelden van toevoegingen zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Maar let op, want E-nummers worden vaak aangeduid met moeilijke benamingen.
  • Vermijd suiker. Denk bij iedere verleiding even aan wat suikers, ongezonde voeding nu met uw lichaam doen, probeer die cirkel te doorbreken!
  • Eet zoveel als u nodig heeft. De hoeveelheid voedsel die we nodig hebben, varieert per persoon. Het hangt af van leeftijd, lichamelijke en geestelijke prestaties.
  • Eet rustig en kauw goed. Geniet van uw eten! Vaak zijn we gehaast en hebben we weinig tijd. We slikken ons eten door zonder goed te kauwen. Onze vertering begint echter al in de mond. Laat de enzymen in uw mond goed inwerken op de voeding, houd uw aandacht bij het eten en voel wanneer u genoeg heeft gehad.

Naast dat u zelf bewust kunt eten, kan Osteopathie u helpen om uw lichaam beter in balans te laten komen. Het verbeteren van o.a. de beweeglijkheid van de organen kan ervoor zorgen dat uw spijsverteringsstelsel beter zijn werk kan doen. Een goede beweeglijkheid en doorbloeding van de spijsverteringsorganen is belangrijk om al de voedingsstoffen op te nemen.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy