Klachten en indicaties bij sporters die behandelbaar zijn met osteopathie

Elke sporter/sportster wil het seizoen in optimale conditie beginnen. Een blessure is dan ook het laatste dat je wilt oplopen. Preventief kun je vele blessures voorkomen. Onderzoek heeft al aangetoond dat oude blessures de grootste risicofactor zijn voor nieuwe blessures. Dat kan bijvoorbeeld een verstuiking, litteken, ontsteking of een kaakgewrichtsprobleem zijn. Elke sporter/sportster mist door deze oude blessures ongeveer 5% van zijn potentieel. Dit veroorzaakt misschien niet direct klachten, maar vraagt wel een continue compensatie.

Bij sporters/sportsters is 99% fit zijn onvoldoende. Elk detail is belangrijk. Het zijn vaak deze details die beslissen over winst en verlies. Een osteopaat is getraind/geoefend om deze oude blessures die nog geen klachten geven op te sporen en te corrigeren.

Kortom een osteopatische check-up maakt elke sporter/sportster sterker. Een vroege deskundige interventie is van kapitaal belang om de prestaties te optimaliseren en ernstige blessures te vermijden.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy