Vermoeidheidsklachten (burn-out en M.E.)

Vermoeidheid komt voor in veel verschillende vormen. Veel mensen voelen zich futloos en kunnen pijnklachten, stress en slaapproblemen hebben. Vermoeidheid kan ook zo erg zijn dat er sprake is van het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS).
Extreme vermoeidheid kan vele oorzaken hebben: chronische pijn, overbelasting, chronische stress, slaapproblemen, bepaalde organen die niet goed functioneren, enz.
Vermoeidheidsklachten kunnen ontstaan door overbelasting van de lever en van de bijnieren, door bijvoorbeeld een verkeerd voedingspatroon, door stress of door ziektes zoals de ziekte van Pfeiffer. Als gevolg hiervan gaat de lever minder efficiënt werken en deze kan dan minder energie leveren. Onze bijnieren zullen proberen dit te compenseren maar dat kunnen zij ook niet oneindig volhouden. Dit resulteert dan in burn-out of CVS.
Als gevolg van een minder efficiënte functie van de lever kunnen afvalstoffen in het lichaam slechter verwerkt worden. Dit belast de nieren en darmen die niet meer kunnen instaan voor de ontgifting. Afvalstoffen in het lichaam zorgen voor allerlei spier- en gewrichtsklachten, zoals je ziet bij fibromyalgie. Ook zorgen die opgestapelde afvalstoffen in de hersenen voor concentratieproblemen en slaapstoornissen.
Een Osteopaat zal bij klachten van vermoeidheid, in welke vorm ook, werken op het herstel van de balans in het zenuwstelsel. Tevens worden de bewegingsverliezen ter hoogte van de schedelbeenderen en schedelnaden en bij de bovenste halswervels verbeterd. Hierdoor wordt de drainage van de opgestapelde afvalstoffen in de hersenen gestimuleerd. Daarnaast wordt de functie van lever, nieren, bijnieren en darmen gecorrigeerd. Het lichaam herstelt zich en men krijgt meer energie.
Soms is het zinvol om ook aandacht te besteden aan het voedingspatroon en stressmanagement.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy