Tennisarm

Mogelijke oorzaken van elleboogklachten zijn verlies van beweeglijkheid van de gewrichten in de elleboog, maar ook in de pols, het schoudercomplex, de nek en de borstkas. Het gevolg is een minder optimale doorbloeding van de arm en dat kan de spieren, de pezen en het gewricht van de elleboog verzwakken. Hierdoor kunnen sneller overbelastingklachten of ontstekingen ontstaan zoals bijvoorbeeld een golferselleboog of een tenniselleboog.
Naast het bewegingsverlies in de bovengenoemde gewrichten kan een verminderde beweeglijkheid van de structuren in de borstkas en de buik eveneens de doorbloeding naar de arm en de beweeglijkheid van de arm verminderen.
Bij een behandeling van elleboogklachten is het dus belangrijk om het hele lichaam te onderzoeken en met name het bewegingsverlies van de genoemde structuren te corrigeren, zodat de doorbloeding, het beloop van de zenuwen en de beweeglijkheid van de gewrichten optimaal zijn.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy