Oorsuizen (tinnitus)

De medische naam voor oorsuizen is “tinnitus”. Iedereen heeft wel eens last van oorsuizen, bijvoorbeeld wanneer je van een lawaaierige omgeving terug gaat naar stilte. Maar bij een aantal mensen is dit suizen voortdurend en hinderlijk aanwezig. Het geluid kan in alle toonaarden voorkomen en kan bestaan uit ruisen, piepen, fluiten, sissen of brommen. Tinnitus is een echte waarneming, het is geen hallucinatie. Oorsuizen is meestal het gevolg van beschadigde trilhaartjes gelegen bij het gehoor- en bij het evenwichtsorgaan in het middenoor. Dit soort klachten is bij de KNO arts vaak niet te verhelpen, maar mogelijk met Osteopathie wel.
Er is een belangrijke relatie tussen de slijmvliezen van de darmen en de slijmvliezen elders in het lichaam (neus-, keel-, bijholten en oren). Wanneer de gezondheid van de slijmvliezen van de darm achteruitgaat door slecht functioneren van het maag- en darmstelsel of van een overbelaste lever, dan zullen de andere slijmvliezen aangetast worden. Hierdoor zal het functioneren daarvan minder worden en zullen deze vatbaar worden voor ontstekingen en ziekte. Aantasting van de slijmvliezen in en rond het oor geeft een verminderde doorbloeding en ventilatie van het middenoor met oorsuizen tot gevolg.
Dit alles bepaalt de behandeling bij de Osteopaat. Het maag- en darmstelsel wordt opnieuw beweeglijker gemaakt, zodat de daar gelegen slijmvliezen zich kunnen herstellen. Deze hebben op hun beurt ook een belangrijke invloed op de slijmvliezen gelegen bij de oren. Ook het botstuk rondom het oor, de doorbloeding en de zenuwen in het gebied van het oor worden behandeld.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy