Menstruatieproblemen

Voor, tijdens, en na de menstruatie zijn er veel veranderingen in het lichaam. Dit is voornamelijk op hormonaal gebied, maar ook in de zwaartelijnen.
Als de hormoonspiegels veranderen betekend dit een extra belasting van de lever. Wanneer de lever niet optimaal functioneert, kan dit leiden tot hoofdpijnklachten en rugklachten. Dit kan ook leiden tot vermoeidheid, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten, RSI – klachten, vocht vasthouden en andere problemen. Samen betitelen we dit als menstruatieklachten.
Als de baarmoeder niet goed mobiel is trekt hij aan het heiligbeen, dit gebeurt m.n. voor- en tijdens de menstruatie waardoor er lage rugklachten ontstaan.
Doordat het bekkengebied extra wordt doorbloed in deze periode kunnen onrustige benen, uitstralingsklachten, een zwaar/ moe gevoel en rugklachten ontstaan als de afvoer van het bloed niet goed verloopt.
Er zijn vele klachten rondom de menstruatie die Osteopatisch goed te behandelen zijn. Dit door te behandelen in het hormonale systeem, de baarmoeder te mobiliseren of het heiligbeen te behandelen zodat de zwaartelijnen zich herstellen.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy