Longproblemen / Astma

Aandoeningen van de luchtwegen en van de longen kunnen we met Osteopathie via verschillende wegen goed behandelen en verbeteren.
De binnenkant van de luchtwegen bestaat uit gladde spiertjes bedekt met slijmvliezen. Beiden worden ze bestuurd vanuit de zenuwbanen die zijn gesitueerd hoog in de nek en ter hoogte van de borstwervels en de ribben. Als de besturing van deze gladde spiertjes verstoord wordt door bewegingsbeperkingen/spanningen van de wervels gaan deze spastisch samentrekken waardoor de luchtwegen meer kunnen vernauwen.
Ook de kwaliteit van de slijmvliezen is van belang. Storing vanuit de wervelkolom zorgt voor een mindere kwaliteit van deze slijmvliezen waardoor er sneller infectie van de luchtwegen optreedt. Iedereen kent het fenomeen dat, als je voor een groep moet spreken, onze mond veel sneller droog wordt dan normaal. Dit komt door stress. Onze zenuwbanen zorgen er dan voor dat de slijmvliezen sneller uitdrogen. Ook bewegingsbeperkingen/spanningen in borst– en nekwervels kunnen die reactie veroorzaken. Daarnaast worden de slijmvliezen ook beïnvloed door het functioneren van maag en darm.
De Osteopaat zal borstwervels en nekwervels vrijmaken en de maag en darmen behandelen. Zo zal de aansturing van de gladde spiertjes en slijmvliezen worden geoptimaliseerd en hierdoor zal de kans op infectie verminderen en worden de luchtwegen verder geopend.
De Osteopaat zal zich ook richten op het vrijmaken van de ademhalingsspier (het middenrif). Hierdoor krijgen de longen en de luchtwegen een betere ventilatie waardoor hun overgevoeligheid zal dalen en de zuurstofopname verbetert. De mobiliteit van de hele borstkas wordt behandeld en verbeterd.
Daarnaast gebruikt de Osteopaat ook technieken om de circulatie in de longen en de luchtwegen te verbeteren. De bloedtoevoer wordt gestimuleerd om de genezing te bevorderen. De bloedafvoer en de lymfestroom worden bevorderd om ontstekingsstofjes en afvalstoffen te verwijderen. Dit alles om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy