Hyperventilatie / paniekaanval

Een paniekaanval kan spontaan ontstaan. Bijvoorbeeld in een mensen menigte, op een brug, in een kleine ruimte of in een vliegtuig. Maar ook zomaar uit heldere hemel kan hyperventilatie, ademnood, duizeligheid, een bonkend hart, zweten, trillen, misselijkheid, overgeven, pijn op de borst en vooral een grote angst optreden. De paniekaanval is een feit.
Een paniekaanval kan tot tien minuten duren. Een paniekaanval heeft een lichamelijke oorzaak met psychische complicaties. Omdat de problematiek van paniekaanvallen onbewust het dagelijkse leven van iemand beïnvloedt daalt de levenskwaliteit. Bij 75% van de mensen met pijn op de borst wordt geen hartoorzaak bij de cardioloog gevonden! De Osteopaat kan verlichting bieden bij paniekaanvallen en hyperventilatie. De Osteopaat zoekt naar de oorzaak van de paniekaanvallen en hyperventilatie en behandelt niet de ziekte. De oorzaak van de paniekaanvallen en hyperventilatie kan liggen in bewegingsverliezen van de schedelbeenderen met het heiligbeen en de bovenste nekwervels. De spanning van de omhulling van het zenuwstelsel, met name het gedeelte rond de derde hersenkamer, het voorste gedeelte en het onderste deel van de hersenen (het verlengde merg) zijn hierbij van groot belang. Als deze beweeglijkheid verstoord is, kan onder andere het zenuwstelsel niet goed functioneren. De mens is een functionele eenheid. Ook de emotionele hersenen: de darmen zijn naast de spijsvertering met de productie van veel spijsverteringsenzymen, van belang voor de vitale functies in het lichaam. Door deze weefsels door een Osteopaat te laten behandelen, verbetert de dynamiek en de energie van het lichaam. Wat helpt paniekaanvallen en hyperventilatie te voorkomen.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy