Evenwichtsproblemen

Ons evenwicht wordt geregeld door interactie van drie belangrijke systemen.
De ogen, het evenwichtsorgaan in de oren en speciale sensoren in gewrichtkapsels en spieren. De informatie van deze drie systemen wordt samengebracht in de hersenen en zo komen ze tot een goed evenwicht.
De sensoren in kapsels en spieren bevinden zich voornamelijk hoog in de nek. Bij een bewegingsbeperking/spanning hoog in de nek wordt de informatie naar de hersenen verstoord waardoor er evenwichtsproblemen kunnen ontstaan. De Osteopaat zal hier doelgericht kunnen behandelen.
Ook naar de besturing van het oog zal de Osteopaat kijken. Dit kan goed behandeld worden door op de mobiliteit van de schedel te werken.
Evenwichtsproblemen zullen er toe leiden dat bv het kind laat begint te stappen, vaak schrik heeft in de speeltuin en moeilijk kan leren fietsen. Alle motorische vaardigheden worden hierdoor bemoeilijkt.
Na verloop van tijd kunnen zich ook standsafwijkingen van de wervelkolom ontwikkelen zoals scoliose, verhoogd hol en bol zijn van de rug. Dit doordat de rug voortdurend moet compenseren op het evenwichtsprobleem.
Behandeling van de Osteopaat is geen overbodige luxe!

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy