Chronische gewrichtsklachten

Veel mensen hebben gewrichtspijn of klachten aan de gewrichten zonder dat zij zelf een oorzaak weten; een overbelastingklacht zonder dat zij zich een overbelasting kunnen herinneren. Vaak ligt de oorzaak dan in een verminderde belastbaarheid.
Een verminderde belastbaarheid kan ontstaan door stress, maar ook door problemen elders in het lichaam. Zo kan een verminderde beweeglijkheid van gewrichten en bindweefsels in het lichaam ertoe leiden dat de aanvoer van goede stoffen en de afvoer van afvalstoffen minder optimaal verloopt. Afvalstoffen zullen zich lokaal gaan opstapelen en voor klachten gaan zorgen.
Ook een veranderde “uitlijning” van het lichaam kan voor klachten zorgen. Bewegingsbeperkingen in de wervelkolom, het bekken en de voeten zijn veel voorkomende problemen. Zo ook een veranderde beweeglijkheid van bindweefsels in de buik en de borstkas. Dit alles kan ervoor zorgen dat de uitlijning van het lichaam verandert. Wanneer dit gebeurt kunnen in de loop van de tijd problemen gaan ontstaan omdat het lichaam op sommige plaatsen is gaan compenseren. Sommige gewrichten worden dan meer belast dan anderen en dit leidt tot pijnklachten.
Veel pezen hechten aan in de buurt van gewrichten. Het is dus van belang bij het onderzoek om te bepalen of de pijnklacht veroorzaakt wordt door een pees of door het gewricht of door beiden.
De Osteopaat onderzoekt al deze systemen om de oorzaak van de pijnklacht te achterhalen. Het gevonden bewegingsverlies zal worden gecorrigeerd met behulpt van zachte manuele technieken.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy