Dyslexie en leerproblemen

Tijdens de zwangerschap en de bevalling, maar ook later kunnen bewegingsbeperkingen/spanningen ontstaan in de schedel, de wervelkolom of elders in het lichaam. Deze bewegingsbeperkingen/spanningen vertragen de processen of laten deze anders verlopen, waardoor het opnemen van informatie verstoord kan worden en het leerproces vertraagd wordt of soms zelfs onmogelijk wordt.
Bij het krijgen en verwerken van informatie is goed horen en zien heel belangrijk. De oogspieren moeten goed samenwerken om het zien van dichtbij en veraf goed te kunnen afwisselen. Ook moet er voldoende concentratie zijn en de verschillende delen van de hersenen moeten goed samenwerken.
De Osteopaat onderzoekt waar het leerproces verstoord wordt. Door de bewegingsbeperkingen/spanningen te verhelpen komt een kind beter in balans en zal zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen, waardoor leren makkelijker gaat.
De Osteopaat zal goed uitleggen wat er aan de hand is. Door inzicht in de problematiek kan het kind er zelf aan werken en is het voor de ouders gemakkelijker om te ondersteunen.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy