AD(H)D

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het wordt ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis genoemd. Dit uit zich in grote motorische onrust, wiebelig zijn en niet kunnen stilzitten.
ADD staat voor Attention Deficit Disorder of aandachtstekortstoornis en is een aandoening waarbij het vermogen om voldoende aandacht bij activiteiten te houden sterk verlaagd is. Kinderen zijn vaak dromerig, langzaam van begrip, dit in combinatie met weinig lichaamsbeweging en traag zijn. Omdat ADHD en ADD in de basis op elkaar lijken, zijn er ook andere klachten bij beide ziektebeelden: dingen niet goed aanpakken, alles op zijn beloop laten, vergeetachtigheid, opdrachten niet tot een goed einde brengen, snel en impulsief handelen, niet kunnen verdiepen in spel/werk.
Bij kinderen met ADHD, ADD en andere gedrags-, en leerproblemen is de hoeveelheid prikkels die ze krijgen vaak een groot probleem. Ze hebben moeite om die op een juiste manier te verwerken en erop te reageren. Als er in het lichaam bewegingsbeperkingen/spanningen aanwezig zijn, bijvoorbeeld in de schedelbeenderen, in de ruggenwervels of in de elasticiteit, ophanging en beweging van organen, komen er voortdurend extra prikkels bij.
De Osteopaat gaat op zoek naar en behandeld deze beperkingen/spanningen. Hierdoor wordt het centraal zenuwstelsel minder gevoelig voor extra prikkels en ontstaat er een beter evenwicht. Een optimale mobiliteit van de schedel zorgt voor een beter functioneren van het neurologisch systeem. De Osteopaat gebruikt uiterst subtiele en zachte manuele correcties. Kinderen zullen hierdoor meer rust ervaren en meer zichzelf worden. Dit verandert niet alleen het algemene gedrag van deze kinderen maar ook hun motoriek, sociaal gedrag, concentratie, leerprestaties etc.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy