Zuig- en/of slikproblemen

Zuigproblemen worden vaak afgedaan alsof de baby de techniek niet heeft om te zuigen, of als een probleem van de tepel van de moeder.
Zuigen is een reflex van de baby en heeft weinig met techniek te maken. Achter een goede zuigreflex zit een goede aansturing van de zenuwbanen.
De zenuwbanen die de zuig- en slikspiertjes aansturen komen uit dezelfde opening van de schedel als de maagdarmzenuw. Door de oorzaken die beschreven zijn bij reflux, kan het zijn dat ook deze zenuwbanen onder druk komen te staan waardoor hun aansturende functie belemmerd wordt.
De baby zal minder krachtig zuigen en het slikken verloopt ongecoördineerd. Ongecoördineerd slikken leidt dan weer tot verslikken met reflux en terug geven tot gevolg.
Zuigen, slikken en maagfunctie zijn dus niet van elkaar los te koppelen.
Ook een voorkeurshouding kan er toe leiden dat drinken van de borst aan één zijde veel moeilijker verloopt als aan de andere zijde.
Met Osteopathie kunnen deze problemen verholpen worden.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy