Chronische oorontsteking

De Buis van Eustachius laat lucht door van de neus naar het middenoor, zodat de luchtdruk aan weerszijden van het trommelvlies gelijk blijft.
Daarnaast regelt de buis de afvoer van slijm uit het middenoor en biedt het in theorie bescherming van het middenoor.
Om deze functie uit te voeren moet de buis goed kunnen openen en sluiten. Zijn er problemen met de Buis van Eustachius, dan noemt men dit ook wel ‘Eustachian tube disfunctie’, kortweg ETD. Dit leidt tot ontstekingen, gehoorproblemen en evenwichtsproblemen.
Voor het genezingsproces van een oorontsteking is het essentieel dat deze buis goed functioneert. Bij een ETD worden de ontstoken slijmvliezen onvoldoende afgevoerd waardoor het ontstekingsproces blijft aanhouden.
Het openen en sluiten van de buis word geregeld door spiertjes. Hier kan een verstoring zijn. Door het ontstekingsproces op zich gaat de buis ook minder goed functioneren. Bovendien is de anatomische situatie bij baby’s en kinderen niet gunstig. Dit maakt dat baby’s en kinderen gevoeliger zijn voor infectie van neus en oren.
De Osteopaat zal via technieken op de schedel de druk in de buis herstellen. Via de hoge nek word de aansturing van de spiertjes, verantwoordelijk voor het openen en sluiten, hersteld. Er kan ook lokaal op de spiertjes gewerkt worden. De Osteopaat zal met een aantal specifieke technieken de afvoer van het slijm bevorderen.
Uit recent wetenschappelijk onderzoek is er een sterke relatie gevonden tussen schedelafplatting en disfunctie van de buis van Eustachius en verstoorde gehoortesten

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy