Buikklachten / darmkrampjes

Buikpijn is een symptoom dat door een trage stoelgang, diarree, kolieken( krampen), constipatie en winderigheid veroorzaakt kan worden. Trage stoelgang/constipatie wordt veroorzaakt door verzwakte contracties van de darmwand en een verhoogde spanning van de afsluitspiertjes in het maag-darmkanaal. Ook verkramping van het uiteinde van de dikke darm geeft constipatie.
De Osteopaat zal kijken naar de aansturing van de darmen gelegen in de wervelkolom. Bij een bewegingsbeperking/spanning zal deze verstoord zijn. Ook het bekken wordt nagekeken. Een bewegingsbeperking/spanning hier kan het uiteinde van de dikke darm onder druk zetten.De verkrampingen in de buik zullen met zachte manuele technieken behandeld worden. Zo kunnen we de darmen stimuleren en een normale frequentie bevorderen.
Diarree is een manier waarop ons lichaam iets snel uit het lichaam wil verwijderen. Dat kan een bacterie of virus zijn, maar ook een voedingstof waarop de darmen overgevoelig of allergisch op reageren. Diarree kan ook volgen op constipatie. Doordat de stoelgang een tijd geblokkeerd zit ontstaat er rotting waardoor er veel slechte bacteriën ontstaan in de darmen, dit geeft dan weer aanleiding tot diarree.
Een goed vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende testen zijn van belang!
Met Osteopathie kunnen we de maag – darmfunctie goed verbeteren.

Osteopathie

Aanmelden


Heeft u interesse in een van de aangeboden behandelingen? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop en dan kijken we samen wat ik voor u kan betekenen!

Aanmelden
Eric Visser
© 2024 Osteopathie Eric Visser Privacy