Evenwichtsproblemen

Ons evenwicht wordt geregeld door interactie van drie belangrijke systemen.
De ogen, het evenwichtsorgaan in de oren en speciale sensoren in gewrichtkapsels en spieren. De informatie van deze drie systemen wordt samengebracht in de hersenen en zo komen ze tot een goed evenwicht.
De sensoren in kapsels en spieren bevinden zich voornamelijk hoog in de nek. Bij een bewegingsbeperking/spanning hoog in de nek wordt de informatie naar de hersenen verstoord waardoor er evenwichtsproblemen kunnen ontstaan. De Osteopaat zal hier doelgericht kunnen behandelen.
Ook naar de besturing van het oog zal de Osteopaat kijken. Dit kan goed behandeld worden door op de mobiliteit van de schedel te werken.
Evenwichtsproblemen zullen er toe leiden dat bv het kind laat begint te stappen, vaak schrik heeft in de speeltuin en moeilijk kan leren fietsen. Alle motorische vaardigheden worden hierdoor bemoeilijkt.
Na verloop van tijd kunnen zich ook standsafwijkingen van de wervelkolom ontwikkelen zoals scoliose, verhoogd hol en bol zijn van de rug. Dit doordat de rug voortdurend moet compenseren op het evenwichtsprobleem.
Behandeling van de Osteopaat is geen overbodige luxe!

Wilt u meer informatie? Laat uw gegevens achter en ik bel u zo spoedig mogelijk terug:

Klik op de juiste afbeelding --> schildpad

Praktijk voor Osteopathie Eric Visser
D.O., M.R.O. en N.O.F geregistreerd
Mr. D.U. Stikkerstraat 10 (Stikkerbuilding)
6842 CW Arnhem
T  06 42 47 85 88
er.visser@compaqnet.nl

Facebook icon Google+ icon Linkedin icon