Menstruatieproblemen

Voor, tijdens, en na de menstruatie zijn er veel veranderingen in het lichaam. Dit is voornamelijk op hormonaal gebied, maar ook in de zwaartelijnen.
Als de hormoonspiegels veranderen betekend dit een extra belasting van de lever. Wanneer de lever niet optimaal functioneert, kan dit leiden tot hoofdpijnklachten en rugklachten. Dit kan ook leiden tot vermoeidheid, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten, RSI – klachten, vocht vasthouden en andere problemen. Samen betitelen we dit als menstruatieklachten.
Als de baarmoeder niet goed mobiel is trekt hij aan het heiligbeen, dit gebeurt m.n. voor- en tijdens de menstruatie waardoor er lage rugklachten ontstaan.
Doordat het bekkengebied extra wordt doorbloed in deze periode kunnen onrustige benen, uitstralingsklachten, een zwaar/ moe gevoel en rugklachten ontstaan als de afvoer van het bloed niet goed verloopt.
Er zijn vele klachten rondom de menstruatie die Osteopatisch goed te behandelen zijn. Dit door te behandelen in het hormonale systeem, de baarmoeder te mobiliseren of het heiligbeen te behandelen zodat de zwaartelijnen zich herstellen.

Wilt u meer informatie? Laat uw gegevens achter en ik bel u zo spoedig mogelijk terug:

Klik op de juiste afbeelding --> hamer

Praktijk voor Osteopathie Eric Visser
D.O., M.R.O. en N.O.F geregistreerd
Mr. D.U. Stikkerstraat 10 (Stikkerbuilding)
6842 CW Arnhem
T  06 42 47 85 88
er.visser@compaqnet.nl

Facebook icon Google+ icon Linkedin icon