Schouderklachten

Onder schouderklachten vallen diverse klachten in de verschillende gebieden van de schouder. De klachten kunnen bestaan uit pijn, tintelingen, gevoeligheid of een bewegingsbeperking. Om de oorzaak van schouderklachten te achterhalen onderzoekt de Osteopaat de structuren die de schouderklachten veroorzaken:

  • Inklemming van spieren, pezen, bloedvaten of zenuwen;
  • Een ontsteking op een spierpees of in een slijmbeurs door een overbelasting;
  • Daling van de belastbaarheid van een schouder. Een veel voorkomende oorzaak is dat een van de gewrichten van de schouder minder kan bewegen waardoor elke beweging meer kracht kost en zo zorgt voor een overbelasting.
  • Frozen shoulder, een ontsteking van het schoudergewricht waarbij het schouderkapsel, de spieren en het bindweefsel bij betrokken zijn.

Bij het actief bewegen van de armen gebruiken we niet enkel onze schoudergordel maar ook onze nek, borstwervelkolom en onze lage rug. De Osteopaat gaat dus zoeken naar de oorzaak van de schouderklachten. Hierbij zal hij alle regio’s overlopen om de structuren eruit te halen welke bewegingsbeperkt zijn. De schouder, nek, borstwervelkolom, lage rug, ribben en longen spelen een rol in de bewegelijkheid van de schouder met daarbij ook het diafragma en de doorbloeding. Als de bewegingsbeperking lokaal en in de betrokken regio’s opgelost zijn zullen de schouderklachten verdwijnen.

Wilt u meer informatie? Laat uw gegevens achter en ik bel u zo spoedig mogelijk terug:

Klik op de juiste afbeelding --> vrolijk gezicht

Praktijk voor Osteopathie Eric Visser
D.O., M.R.O. en N.O.F geregistreerd
Mr. D.U. Stikkerstraat 10 (Stikkerbuilding)
6842 CW Arnhem
T  06 42 47 85 88
er.visser@compaqnet.nl

Facebook icon Google+ icon Linkedin icon