Posttraumatische klachten

Grofweg kun je bij posttraumatische problemen denken aan gevolgen als gevolg van een ongeluk ofwel fysieke gevolgen bij emotionele gebeurtenissen en/of stresssituaties.
Na een ongeval heeft het lichaam veelal een flinke klap te verwerken gehad. De lokale doorbloeding kan veranderen nadat weefsels beschadigd en/of overrekt zijn geweest door bijvoorbeeld een kneuzing, een breuk, overrek van banden/kapsels van gewrichten, een spierscheur of een wond waarbij littekens ontstaan. Spanning die in eerste instantie nuttig is om het lichaam te beschermen kan soms evolueren naar een hinderlijke spanning die gewrichten minder laat bewegen. Een verminderde beweeglijkheid zorgt voor verminderde doorbloeding, waardoor de kwaliteit van het weefsel nog verder verslechtert. Dit kan allerlei klachten veroorzaken zoals pijn, stramheid en vermoeidheid.
Na een emotioneel trauma zal het stressniveau van het lichaam hoger zijn. Stress laat zwakkere, minder belastbare structuren en plaatsen in het lichaam meer aan de oppervlakte komen. Een behandeling kan bewegingsverlies herstellen, waardoor eventuele lichamelijke ongemakken als gevolg van de emotionele spanning verlicht kunnen worden.
De Osteopaat onderzoekt u in totaliteit om dit bewegingsverlies en dus de oorzaak van uw klacht, op te sporen en te behandelen.

Wilt u meer informatie? Laat uw gegevens achter en ik bel u zo spoedig mogelijk terug:

Klik op de juiste afbeelding --> paard

Praktijk voor Osteopathie Eric Visser
D.O., M.R.O. en N.O.F geregistreerd
Mr. D.U. Stikkerstraat 10 (Stikkerbuilding)
6842 CW Arnhem
T  06 42 47 85 88
er.visser@compaqnet.nl

Facebook icon Google+ icon Linkedin icon