Slaapproblemen

Er zijn verschillende vormen van slaapproblemen:

  • Niet goed in kunnen slapen;
  • ’s Nachts wakker worden en niet meer kunnen slapen;
  • Combinatie van beiden.

Het stofje melatonine is belangrijk voor onze slaap. Het stelt het lichaam in staat om te kunnen slapen. Er zijn bepaalde klieren in de hersenen die dat kunnen produceren. Een Osteopaat kan door zachte manuele technieken van de schedel, invloed hebben op deze klieren. De behandeling van de bovenste nekwervels en het heiligbeen, heeft een rustgevende invloed op het ‘neurovegetatieve systeem’, welke cruciaal is voor de slaap en een goede balans in het lichaam, zodat er optimaal melatonine vrij kan worden gegeven.
Wanneer mensen steeds wakker worden op een bepaald tijdstip in de nacht, is er vaak een orgaan dat (over)belast wordt. Dit kan o.a. komen door (verkeerde) voeding, medicijnen, onvoldoende water drinken of erfelijke factoren. De Osteopaat kan met zijn technieken het orgaan en/of de regio van het orgaan behandelen en zal voedingsadviezen meegeven.
Slaapproblemen bij kinderen zijn vaak het gevolg van een disbalans in het zenuwstelsel. Hierdoor kan een kind onvoldoende tot rust komen. Die onbalans is meestal het gevolg van bewegingsbeperkingen in de nek, schedel en wervelkolom die door de bevalling ontstaan kunnen zijn.

Wilt u meer informatie? Laat uw gegevens achter en ik bel u zo spoedig mogelijk terug:

Klik op de juiste afbeelding --> vogel

Praktijk voor Osteopathie Eric Visser
D.O., M.R.O. en N.O.F geregistreerd
Mr. D.U. Stikkerstraat 10 (Stikkerbuilding)
6842 CW Arnhem
T  06 42 47 85 88
er.visser@compaqnet.nl

Facebook icon Google+ icon Linkedin icon